Как ставаме непривлекателни без да го съзнаваме

Как ставаме непривлекателни без да го съзнаваме

Всеки се стреми да бъде уникален човек , грижовен и състрадателен . Но за някои хора , нещата не стоят точно така. Те притежават някои лоши навици, грешни поведенчески модели, които ги правят непривлекателни, дори досадни, така че останалите се стремят да ги избягват. До колкото това им е възможно.

В случай, че притежавате някои от характерните вредни характеристики – постарайте се и вземете мерки. Може да откриете, че кръгът на вашите приятели расте, а това със сигурност ще ви хареса.

Погълнати от себе си

Много хора правят това , без да го осъзнават . Съсредоточават се единствено върху себе си , говорят само за себе си, често без да се интересуват от това, което другите около тях имат да кажат. Мислят, че са единствените, които имат значение . Ако видяхте себе си – променете се . Никой не иска да бъде приятел с някой, който се интересува само и единствено от себе си .

 Фокусирате се върху външната красота , игнорирайки какво има вътре

И понеже клишетата са съвършено верни –  да, истинската красота идва отвътре.   Външната красота е краткотраен актив, имащ значение предимно за хората с не атрактивно поведение, със семпли интелектуални и емоционални възможности,  които  смятат, че външната красота е всичко което има значение. Така че погледнете се в огледалото и открийте какво се крие дълбоко във вас. Ако не харесате човека, постарайте се повече, защото можете. За да се харесате на другите, първо трябва  да се харесате на себе си.

Състезателят

Ако сте от хората, който искат да бъдат винаги по-добри от всички останали вие сте една непривлекателна личност. Трябва да отделяте повече внимание на приятелите си , да ги оставяте да имат своя момент. Никой не обича хора, които оказва се са достигнали върховете на другите години по-рано, чували са за еди коя си теория още преди 10 години, направили са същото преди месец, а ако не са то имат познат, който го е направил. Да кажете просто „това е страхотно, браво на теб “ е напълно достатъчно

Шефът

Ако си този, който винаги взема решенията , постоянно се налага или се опитва да контролира това, което правят другите , това те прави непривлекателен за комуникация. Ако искаш да имаш повече приятели, ще трябва да се поставиш на една плоскост с тях.

Нечестен

Ако искаш да бъдеш нечий най-добър приятел или такъв,  с който другите искат да бъдат приятели трябва да бъдеш честен. Честността е най -добрата политика .

Груб

Ако сте човек, който често бива  неучтив ,  държи се неуважително и кара приятелите си да се чувстват неудобно с грубите си коментари и шеги – спрете. В противен случай ще се чудите защо когато искате да се видите с приятел той има неотложен ангажимент, да ще ви звънне при първа възможност и т.н.

Зависите от другите, но на вас не може да се разчита

Когато приятелите ви се нуждаят от помощ на линия ли сте или все така става, че сте ангажиран? Ако сте човек, на който никой не може да разчита,  това ви прави не особено желан приятел. По същия начин , ако вие сте този, който  винаги се нуждае от помощ, но никога не я предлага, това е друго непривлекателно качество , така че желаещите да са ви приятели ще са не особено много .

 Черноглед

Песимизмът не е привлекателно качество . Ако постоянно виждате ситуации в отрицателна светлина , опитайте и променете отношението си . Никой не иска да бъде приятел с някой, който постоянно мрънка и се оплаква  и не вижда нищо позитивно .

Моля, споделете тази статия ако Ви е харесала!

Facebooktwittergoogle_plusmailby feather