Различните лица на любовта

Различните лица на любовта

Уважаеми читатели, за да стигнете до истинската любов, трябва да изминете трудния път на самооткриването, също както в ,,Божествена комедия,,.  Данте слиза в ада, а после преминава през чистилището,  за да стигне до небето.

Човешката двойка днес се намира в криза. Именно тя осъществява една пародия на любовта, ограничена от традицията и навика, градяща се на пари и удобство  и поддържана само от физическата връзка. Най-голямото препятствие пред любовта е слабостта или незрялостта на Аза. Когато липсва силен, здрав, рационален и добре изграден Аз, човек прибягва към най-различни емоционални трикове, за да защити любовта. Ако двойката не създаде истинска любов,двамата ще се съвкупляват като животни и физическата им връзка ще бъде празна и механична. ”Котилото” – родено от такъв съюз, е обречено да повтори модела на родителите си.

Кои са елементите на любовта?

1. Ревност – ревността е крайна форма на егоистичния стремеж към притежание. Ревнивият мъж разглежда жената като  същество без всякаква свобода и обратно. Той показва липса на любов в самия себе си, защото той не обича индивида, в който твърди , че е влюбен-всъшност той търси психологически слуга, на когото да се облегне и така да получи измамно чувство за сигурност.Ревнивецът е празен и несигурен човек, който има нужда да запълни вътрешния си свят с емоционалния живот на някой друг.

2.Вампиризъм – хората притежават магнитна сила. Има хора, които предизвикват у нас потръпване или отблъскване. Причината е следната: Магнитното излъчване съдържа елементи с вибрационен тон, несъвместим с характера ни. В една двойка се извършва голямо количество обмен на магнетизъм. Има обаче случаи, при които балансът е нарушен и вследствие на това във връзката се получава вампироподобно поглъщане. Една от страните възприема като своя единствена цел изсмукването на жизнената енергия на другия. ”Вампиризмът” увеличава мощта ,докато жертвата постепенно залинява, става слаба, анемична и немощна.

За съжаление връзката при много двойки е паразитна. Вампирът вярва, че “страстно” обича партньора си,  защото когато е разделен от него, изпитва истинска тъга. Ако вампирът е жена, партньорът и е стеснителен, страхлив и неспособен да изрази позицията си на мъж. А ако вампирът е мъж, партньорката прилича на уплашено дете, което не се осмелява да му противоречи.

Във връзка от вампиричен тип няма и следа от истинска любов – тя е предназначена единствено да утолява магнитния глад на паразита.

3.Магнитно опиянение – то превръща човека в сляпо същество с угаснала интелигентност и го лишава от способността да мисли ясно. Иронично е , че тази ситуация се окачестваява с “идеалната любов”. Накратко: магнитното привличане е състояние, подобно на електрическо явление.Човек ако не знае какво е любовта, това състояние ще го изтълкува като най-висша любов.Но такава връзка внезапно свършва. Докато трае магнитната възбуда (дни или години), влюбените хиляди пъти се кълнат един на друг, че това е най-страстната любов. Когато изчезне въздействието на Купидон и се появи вакуум, влюбените са объркани и си разменят упреци. Но тук любовта никога не е съществувала. Всичко е въпрос на магнитна енергия.

4.Симбиоза тази любов е форма на съюз, в която двойката се слива в едно цяло по разрушителен начин.Тук човек изразява нуждата си от майка на подсъзнателно ниво и жадува за онази идеална ситуация,  в която всичките му желания незабавно се изпълняват.

5.Мачистко и Матриархално поведение те са най-голямото препятствие пред любовта. Мачисткото поведение отразява психологическо изкривяване в мъже с много слаба вирилност, които осъзнавайки, че им липсват мъжки качества, компенсират тази липса с преувеличени мъжки  жестове. Зад всеки мъж мачо, се крие същество с изявена женска страна.

Мачисткото поведение фактически разкрива “женствения мъж” , а матриархалното – “мъжката жена”. Матриархалното поведение включва следните характеристики: презрение към мъжа, необходимост да се състезава с него,  желание да го манипулира и управлява,  жажда за власт и т.н.

Причините за тези поведения се крият в детството и възпитанието, произтичащо от там.

Заключение:
Истинска любов има само между две независими същества, при които всяко запазва свободата си и индивидуалността си.

Моля, споделете тази статия ако Ви е харесала!

Facebooktwittergoogle_plusmailby feather