БЕЗПЛАТЕН УЕБИНАР„МУЛТИФАКТОРНИ ПРИЧИНИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ХРАНИТЕЛНИТЕ РАЗСТРОЙСТВА(ХР)“ НА 6 ФЕВРУАРИ 2018 г.

БЕЗПЛАТЕН УЕБИНАР„МУЛТИФАКТОРНИ ПРИЧИНИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ХРАНИТЕЛНИТЕ РАЗСТРОЙСТВА(ХР)“ НА 6 ФЕВРУАРИ 2018 г.

4-то Събитие на Международният Клон на IAEDP (Международна Асоциация за Професионалисти при Хранителни Разстройства) официално представляван от Първата Българска Организация за Хранителни Нарушения -Асоциация УНИКАЛ: www.bia-unikal.org  и неин председател д-р Елисавета Павлова.

Това ще бъде поредното от няколко планирани уебинари за професионално заинтересованите от възможности за обучения по темата на хранителни нарушения специалисти и студенти  които ще се провеждат почти ежемесечно. Всеки присъствал виртуално-по време на целия уебинар ще получи Сертификат от Международната Организация IAEDP (International Association for Eating Disorders professionals).

Кога?

На 6 февруари 2018 г. от 18:30 часа до 19:30 часа.

Къде?

Посредством Онлайн Платформата организирана директно от IAEDP.

Лектор

Водещ уебинара е д-р Елисавета Павлова, която е доктор по психология, обучител/лектор,  CEDS – лицензиран специалист в менталното здраве при хранителни нарушения (ХН) към Международната Асоциация IAEDP и сертифициран консултант в Подхода “Интуитивното Хранене” (ИХ) към  Международна Организация за Професионалисти в ИХ. Тя е с повече от 8 години опит в областта на ХН и председател на Международния Клон на IAEDP в България.

Повече за д-р Елисавета Павлова можете да прочете на: http://bia-unikal.org/?page_id=264

Краткa информация за самият уебинар

Съвременните тенденции по изучаваната проблематика дават основание да се смята, че етиологията на хранителните разстройства и техните симптоми, биха се характеризирали най-добре чрез мултифакторни модели, включващи в себе си – биологични, психологични, интерперсонални и културални фактори.
Включването на биологични, психични и социални фактори в модела на хранителните разстройства посочва невъзможността да се определи една конкретна причина като рискова за развитието им. Не можем да търсим „причината“ за ХР, свързана, например, с някаква личностна история или травма и дори в интеракция на психологични процеси от групи фактори.
Изследванията идентифицират множество групи рискови фактори, вариращи от индивидуални до семейни и социокултурни, които допринасят за развитието на ХР, които ще бъдат разгледани по време на уебинара.

Регистрация

Моля кликнете на линка:  https://register.gotowebinar.com/register/7812996974171875841 и се регистрирайте с двете си имена- на български език и актуален имейл, който след регистрация да проверите, защото ще получите имейл, но ВНИМАНИЕ- с Английско Заглавие, като това: iaedp International Chapter Bulgaria presents ” MULTIPLE FACTORS FOR DEVELOPMENT OF EATING DISORDERS(ED)” by Dr. Elisaveta Pavlova Confirmation. В този имейл ще са ви изпратени детайлни инструкции как да се включите на Онлайн Платформата 10 мин. преди началото на уебинара., така че го съхранете и добавете към календара си.

За допълнителна информация, изпратете имейл на: student.unikal@gmail.com или позвънете на: 0897 621 607.