Безплатна онлайн група при хранителни нарушения

Безплатна онлайн група при хранителни нарушения

Тази Нова група е базирана на методика на водещата организация в Америка в сферата на хранителни нарушения ANAD, която е предоставена с безплатен достъп за ползване на д-р Елисавета Павлова (Основател на УНИКАЛ).  Безплатните групи ще се организират от членове на екипа на Асоциация УНИКАЛ с опит или обучение в сферата на хранителни нарушения, които ще бъдат лидери на участниците в тях.

Подкрепа може да ви е нужна ако:

 • Сте самотни в кръга на хранителното си нарушение и имате нужда да споделяте, бъдете изслушване с разбиране и без критика,
 • Ако имате нужда от емоционална подкрепа,
 • Ако сте в криза- много често по време на терапия или след приключването и поради стресиращи фактори, променливи събития, конфликти или травми става връщане към симптомите на болестта.
 • Точно в такива периоди групите за подкрепа са най- ефективната, а и финансово достъпна възможност за стабилизиране на здравето.
 • Конфиденциалността на всички участници е гарантирана и се изискват само: готовност, любопитство, желание за промяна и ангажираност от един час и половина седмично.

Повече информация за групата за подкрепа:

 1. Групата за подкрепа на ANAD е група за само помощ, в която членовете споделят проблеми и борби относно хранителни разстройства и работят за възстановяване.
 2. ANAD групите не само осигуряват безопасно място за споделяне, но също така предлагат информация за ресурсите в общността, като се водят от лидери с познания в сферата на ХН.
 3. Като групи за само помощ те не са терапевтични групи, а служат за вторична цел да подкрепят членовете, докато/или при липса на съответно лечение.
 4. ANAD групите са безплатни за всички присъстващи.
 5. Групата е отворения и тип, което означава че нови членове се приемат по всяко време.
 6. Всеки който не е сигурен че има хранително нарушение, но който осъзнава нарушения си контрол над хранене/ правене на упражнения или обсебеността си от натрапчиви мислите за храна, хранене, тегло и тяло в над 50% от ежедневието си и има нужда от подкрепа е добре дошъл да се включи.
 7. Поради необходимостта от минимум 3-ма участници и изхождайки от практиката, ще са необходими поне 4 посещения за да прецени човек дали е в подходящата група.

За записване в групата посетете линка: https://bia-unikal.org/?p=9494