ЕННЕАГРАММА Девет типа хора и девет типа обусловености

ЕННЕАГРАММА Девет типа хора и девет типа обусловености

Здравейте, приятели,

Бихме искали да ви поканим на едно ново и изключително полезно за всеки човек обучение, планирано през 2016 г. в Дафне Арт Център, с гост лектори от Френския Институт Самадева:

ЕННЕАГРАММА

Девет типа хора и девет типа обусловености

 Думата „Еннеаграмма“ произлиза от гръцките думи „еннеа“ (девет) и „граммос“ (знак, точка, пункт, място). Преди да дойде до нас тя е преминала през вековете. Ние идваме на този свят с определена базова структура Същност, която също наричаме Душа. Тя съдържа целия потенциал на човека, неговата история. Същност – това всъщност е това което е човек.

Какво е обусловеност – това което възприеме от света, от семейното възпитание, от средата в която израстваме, от различни култури, религии и т.н. Ролята на психологията на Еннеаграммата е да ни запознае с девет основни типа обусловености, които са външни и ни принуждават към определени реакции и поведения, психологично състояние при което човек се чувства принуден да прави нещо. Това е неосъзнат механизъм, който управлява нашия живот. Още от детството детето разбира, че за да бъде прието, признато и любимо то трябва да развие някои качества, но тези качества се явяват източник на страдания и отделят човека от истинската му природа. Това обучение позволява на всеки да осъзнае източниците на страдание, които му пречат да достигне до своята истинска природа и да развие своя потенциал.

Древното учение за Еннеаграмма ни показва закономерностите на развитие на Вселената и човека като част от нея. Всеки от деветте типа личности има свой „сценарий“, своя траектория на развитие и взаимодейства със Света. Ененаграмма като система показва всеки от типовете в движение, основни влияния от които се повлиява, проявите му в състояние на стрес, поведения в зоната на комфорта. Описанието на деветте типа включва дълбока мотивация в поведението на човек, ограничения и трудности, достойнства и таланти. Съдържа практически ръководства за развитие на човешкия потенциал при различни външни условия.

Този ефективен метод ни помага да се справим с конфликтите, благодарение на това обучение човек усвоява нови знания, които може да използва в семейството, с приятелите си, с партньори. Опознава повече самия себе си и придобива нови инструменти за по-добър живот и за отношенията си с другите хора. За професионалисти (психолози и хора с професии с работа с хора и за хора) това обучение може да е незаменимо допълнение и дава нови инструменти, които ефективно да обогатят тяхната практика.

Обучението ще се проведе в 4 модула по 3 дни, планирани през месеците Март, Май, Юли и Октомври 2016 г. в Дафне Арт Център. Лектори ще бъдат Анна Барбера и Франсе дьо Боа Сенти от Френския институт Самадева (виж по-долу).

Моля при интерес да заявите участие до края на м. Февруари 2016г., тъй като местата са ограничени. За допълнителна информация и записвания можете да се свържете с нас на следните координати:

 –––––––––––––
Екипът на

Дафне Арт Център

www.dafne-smile.com

ул. “Ралевица” 86а

ж.к. Манастирски Ливади, гр. София, 1680 / България

+ 359 (0) 884 684 148, + 359 (0) 879 405 004,

+ 359 (0) 888 630 518

contact@dafne-smile.com

https://www.facebook.com/events/819295741529160/

ЕННЕАГРАММА

Лектори

  1. Анна Барбера:

Анна Барбера

Завършила е Факултета по Хуманитерни Науки към Университета в Страсбург, работи като ръководител на проекти в сектора на Информационните Технологии, след което се присъединява към организацията на Самадева. В момента Анна Барбера е практикуващ уелнес-коуч и преподавател в Свободния Университет на Самадева, като е специализирана в изследването на различните типове личности.

     2. Франс де Боа Санти:

Франс де Боа Санти:

Една от самите основатели на Свободния Университет на Самадева и една от Мастерите на Самадева. Специалист по Еннеаграмма, тя преподава това учение по целия свят. Специалист по приложна психология във фирмите, съветник по връзки с обществеността, тя води обучения на консултанти за прехвърляне на техники на Самадева в работна фирмена среда. Автор е на учебници и видеоклипове преведени и издадени на много езици.